Opleiding + Vergunning

Vergunningsplicht Spaarnwoude, Groene Weelde, Heemstede en Boseilanden

In 2012 heeft het recreatieschap Spaarnwoude een vergunningsplicht ten aanzien van de hondenuitlaatservices ingevoerd. Hierdoor is het gehele gebied van Spaarnwoude, de Groene Weelde bij Heemstede en de Boseilanden bij Hoofddorp alleen toegankelijk geworden voor vergunning houders. Om de situatie veilig te houden heeft het recreatieschap besloten om voor dit gehele gebied slechts 4 vergunningen af te geven tegenover 42 aanvragers. Door de professionaliteit, opleiding, jaren lange ervaring en kennis van het gebied, is Honden Uitlaat Service Marisa in aanmerking gekomen voor deze felbegeerde vergunning. De vergunning stelt Marisa in staat om in deze mooie, uitgestrekte en veilige recreatiegebieden de uitlaatservice te continueren.

De vergunning is gekoppeld aan een rij en parkeer ontheffing voor de uitlaatservice bus binnen het recreatieschap. Hierdoor heeft Honden Uitlaatservice Marisa ontheffing om met de bus op het terrein van de Groene Weelde en de Boseilanden te mogen rijden en te parkeren. Marisa is dus niet afhankelijk van (gevaarlijke) parkeerplaatsen of drukke wegen en parkeert midden in het uitlaatgebied.

De laatste tijd duiken er steeds vaker hondenuitlaatservices op in Nederland. Het lijkt vrij eenvoudig om een hondenuitlaatservice op te zetten, want er lijken nauwelijks eisen of regels te bestaan. Dit heeft helaas tot gevolg dat momenteel iedereen die dit wil een hondenuitlaatservice kan beginnen, zonder ook maar enige kennis, verzekering of vergunning. Het lijkt een gemakkelijke manier om je boterham te verdienen, helaas is niets minder waar. Veel hondenuitlaatservices veroorzaken ongelukken en overlast, dit heeft tot gevolg dat in veel gemeentes en openbare gebieden tegenwoordig een anti uitlaatservice en vergunningsbeleid is ontstaan.

Gediplomeerd en gecertificeerd

Vandaar dan ook dat sinds 2004 de vereniging HUS-Nederland is opgericht. HUS-Nederland wil kwaliteit voorop stellen. Ik ben dan ook heel blij met deze certificering.  HUS-Nederland hanteert strenge eisen om lid te mogen worden. Deze eisen zijn ingesteld in het belang van het welzijn voor de honden die meegaan maar ook voor de algemene veiligheid van dier, mens en de omgeving waar de “uitlater” met zijn of haar groep honden loopt.

martingausacademie

.

Een aansluiting als uitlaatservice gaat niet zomaar, de betreffende service dient aan diverse eisen te voldoen m.b.t. dierenwelzijn en algemene veiligheid en vakkennis. Je kunt niet zonder een Martin Gaus opleiding, op een verantwoorde manier, meerdere honden tegelijkertijd uitlaten. Aangesloten uitlaters herkent u aan een sticker waarop het keurmerk van de HUS Nederland zichtbaar is, deze sticker wordt uitsluitend verstrekt aan aangesloten services.

huslogo

Heb je een vraag? 

Bel of stuur een e-mail.

info@husmarisa.nl

06 - 198 630 20

Bennebroek - Heemstede - Zwaanshoek - Vogelenzang
Copyright © 2014 Hondenuitlaatservice Marisa
Webdesign: SiteDesign4You.nl